A Minisztérium színes ábrája az Otthonfelújítási Programról

Hol, mennyi támogatást lehet igényelni, pontosan mit lehet finanszírozni és mikortól – egy ábrán a legfontosabb tudnivalók az Otthonfelújítási Programról.

A kormányzat már intenzíven kommunikál az új Otthonfelújítási Programról, amelynek indulását a júniusi önkormányzati és európai parlamenti választások előtti hétre időzítették. Az Energiaügyi Minisztérium által közzétett ábra a program legfontosabb tudnivalóit tartalmazza, többek között azt, hogy mely járásokban mennyi a vissza nem térítendő támogatás összege, valamint milyen munkálatok finanszírozhatók.

Az Otthonfelújítási Program részleteit április elején jelentették be, a tervezetet a hónap végén tették közzé, és a társadalmi egyeztetés is lezárult, több mint 500 vélemény érkezett hozzá. A program 2023. június 3-án indul, és a szükséges dokumentumok előkészítéséről is volt már szó.

A program honlapja május elején válik elérhetővé, ahol minden további információ megtalálható lesz. Az Energiaügyi Minisztérium által közzétett ábra a programmal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat szemlélteti.