Mbappé búcsúmérkőzése kifütyüléssel és vereséggel zárult

Nem úgy sült el a Paris-Saint Germaintől hamarosan távozó Kylian Mbappé utolsó hazai mérkőzése, ahogyan azt előzetesen szerette volna. A Ligue 1-ben a Toulouse elleni mérkőzésen búcsúzhatott el a párizsi közönségtől, de gólja ellenére is 3–1-es vereséget szenvedett csapata, ráadásul a szurkolók kifütyülték a bevonulásnál.

A bajnokság 33. fordulójában a már biztos bajnok PSG a 10. helyen álló Toulouse csapatát fogadta. A találkozó nem az előzetes várakozásoknak megfelelően alakult. Mivel a PSG az utolsó két fordulót idegenben játssza, ez volt az utolsó lehetőség a közönségnek, hogy elbúcsúzzon a feltehetőleg Madridba távozó legnagyobb sztárjától, Mbappétól. A drukkerek azonban a bevonulásnál hangos füttyel "üdvözölték" a csatárt.

Mbappé a nyolcadik percben megszerezte a vezető találatot, de a holland Thijs Dallinga gyorsan válaszolt, így a félidei eredmény döntetlen lett. A második félidőben a 23 éves Yann Gboho fordított, majd a hosszabbítás negyedik percében Frank Magri biztosította be a Toulouse győzelmét.

A szurkolók mellett a klub sem tartotta fontosnak, hogy hazai pályán elbúcsúzzon Mbappétól, ami különösen furcsa volt, tekintettel arra, hogy ez volt az utolsó párizsi fellépése. A 25 éves csatár a szezon végén biztosan távozik a PSG-től, és úgy tűnik, Madrid felé veszi az irányt, ahol még a fizetéscsökkentésbe is belement, hogy a csapathoz csatlakozhasson. A hivatalos bejelentésre azonban csak a június elsejei Bajnokok Ligája-döntőt követően kerülhet sor.

Mbappé a 2023/2024-es idényben 29 alkalommal lépett pályára, 27 gólt szerzett és hét gólpasszt adott, így sorozatban hatodik alkalommal lesz gólkirály.