Tévedésből rossz házba tört be Csornán egy maszkos-késes támadó

Csornán egy 29 éves férfi csuklyát és maszkot viselve, 18.5 cm pengehosszúságú késsel és vascsővel felfegyverkezve tévedésből rossz házba tört be, hogy visszaköveteljen egy korábban kölcsönadott összeget. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi 2023 őszén indult útnak, hogy a kölcsönzött pénzt vagy annak értékét visszaszerezze.

A vádirat szerint a támadó késő este betörte az egyik csornai ingatlan ajtaját, ahol pénzt követelt az ott lakó férfitól, azt állítva, hogy a férfi barátnőjének adott kölcsön valamit. A házban tartózkodó feleség rémülten menekült ki az ablakon, és értesítette a rendőrséget.

A házigazda közben megpróbálta meggyőzni a betörőt, hogy tévedés történhetett, és a keresett személy valójában a szomszédban lakik. A támadó ezután elhagyta az ingatlant, és átment a szomszéd házhoz, ahol a kerítésen átmászva találkozott a keresett személlyel. Ezt követően a szomszéd is menekülésre kényszerült, és a rendőrséget hívta.

A férfi a második ház ajtaját is betörte, több helyen megrongálva azt, és körülbelül 1,5 millió forint értékű arany ékszereket készített össze, de a rendőrség érkezése miatt nem tudta magával vinni a zsákmányt.

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő férfit, aki 2023. április 30-án szabadult előző büntetéséből, két rendbeli minősített önbíráskodással és két rendbeli minősített magánlaksértéssel vádolja. A vádlott ellen akár 18 év szabadságvesztés is kiszabható, jelenleg pedig egy másik ügyben kiszabott újabb jogerős szabadságvesztés büntetését tölti.