Hétfői friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. május 13., hétfő

A parlament a mai napon az ellenzék „brüsszeli tevékenységét” célzó vizsgálatról fog vitázni. Az Állami Számvevőszék 42 dolgozójától válik meg csoportos létszámleépítés keretében. Dobrev Klára szerint Orbán rendszeréből a többségnek elege lett, míg a külképviseleteken a Fidesz és a DK is kevesebb szavazatot kap. Egy somogyi faluban kétezer csirkét osztanak szét a lakosok között. Az Eurovízió kapcsán egy orosz szóvivő szerint Nyugat-Európa temetése zökkenőmentesen zajlik. Ursula von der Leyen Európa-, Ukrajna- és jogállampárti képviselőkkel kíván együtt dolgozni. A sportvilágban a Leverkusen 5-0-s kiütéssel folytatta veretlen sorozatát.

Budapesten több helyen is forgalmi változásokra kell számítani. A Kerepesi úton az Örs vezér terénél új gyalogátkelő építése miatt a külső sávokat lezárják mindkét irányban. A VII. kerületi Dob utcát az Erzsébet körút előtt elektromosközmű-építés miatt zárták le. A Róbert Károly körúton az Árpád híd felé a Kacsóh Pongrác úti felüljáró után burkolatjavítás miatt a külső sávot lezárták. A XXII. kerületi Alsó sas utcát időszakosan lezárják a Vár utca közelében vízvezeték-építés miatt. A XIII. kerületi Visegrádi utcában útszűkületre kell készülni a Gogol utca és a Bessenyei utca között felújítás miatt. A VIII. kerületi Csobánc utcát az útépítés miatt lezárták a Szeszgyár utca és a Kálvária tér között.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai közül több is terelőútvonalon közlekedik. A 118-as autóbusz nem érinti az Áldomás utca, a Dinamó utca és a Kunigunda útja megállót az Óbudai autóbuszgarázs felé. A 72-es trolibusz nem érinti a Csobánc utca és az Orczy út megállót az Orczy tér felé. A 218-as, a 280B, a 38-as és a 238-as autóbuszok megnövekedett menetidővel közlekednek. A 63-as autóbusz a Mészégető és Hűvösvölgy között, míg a 22-es és a 22A autóbuszok a Dózsa György tér és az Erkel Ferenc utca között megnövekedett menetidővel közlekednek a Széll Kálmán tér M felé. A 222-es autóbusz szintén megnövekedett menetidővel közlekedik a Széchenyi utca (gimnázium) és az Erkel Ferenc utca között a Széll Kálmán tér M felé.

A mai időjárás napos lesz, a hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul. A névnapokat tekintve ma Szervác és Imola ünnepli névnapját. A deviza középárfolyamok a következők: EUR 387,78, USD 359,69, CHF 396,83, GBP 450,76.

A 24.hu és a Partizán választási együttműködése újra aktuális, és a nap +1 kérdése: Miért fizetünk olyan termékekért, amik még nem készültek el?