Közmédia váratlan válasza egy állampolgári érdeklődésre

Egy állampolgár megdöbbenésére a közmédia véletlenül elküldte neki azt a belső kommunikációt, amelyben arról tárgyalnak, hogy nem kívánnak válaszolni az EP-vitával kapcsolatos kérdésére.

A 444.hu olvasója szeretett volna információt kapni arról, hogy a közmédia tervezi-e az Európai Parlamenti választás előtti vitát. A válaszlevélben azonban egy váratlan fordulat következett be, amikor a közmédia munkatársainak belső kommunikációját kapta meg, amelyben az állampolgárról mint "valami honpolgárról" említik, és kifejtik, hogy nem szándékoznak neki válaszolni. Ez különösen pikáns, tekintettel arra, hogy a közmédia jelentős közpénzből, azaz az állampolgárok adójából finanszírozott intézmény.

A 444.hu érdeklődött a közmédiánál, hogy létezik-e olyan központi utasítás, amely szerint nem válaszolnak a nézők leveleire. Azt is megkérdezték, hogy ha van ilyen szabály, akkor milyen típusú érdeklődésekre adnak mégis választ. A közmédia részéről erre a kérdésre egyelőre nem érkezett válasz.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy bár kezdetben úgy tűnt, a közmédia nem kíván eleget tenni Magyar Péter felhívásának a vita megrendezésére, később mégis bejelentették, hogy megrendezik az eseményt. Magyar Péter azóta nyilvánosságra hozta a vita lebonyolításához szükséges feltételeket.