Ki nyeri meg a semmittevés bajnokságát?

A modern világban, ahol az idő pénzt jelent, a semmittevés bajnoksága Dél-Koreában különleges kihívást jelent a résztvevők számára. A Space-out versenyen a cél, hogy a versenyzők 90 percig csendben üljenek, és semmit ne tegyenek, miközben a közönség és a pulzusszámuk alapján kiválasztják a győztest.

A versenyen való részvétel nem csupán a telefonoktól való elszakadást jelenti, hanem a lelki béke elérését is. A WoopsYang művész által kitalált esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a telefonfüggőségre és arra, hogy időnként meg kell állni a mindennapi rohanásban. A verseny 2016-ban vált ismertté, amikor egy Crush nevű énekesnő nyerte meg, és azóta valóságshow-ként is funkcionál, élő közvetítéssel és közönségszavazással.

A verseny szabályai szerint a résztvevőknek 90 percig kell nyugodtan maradniuk, ami sokkal nehezebb feladat, mint elsőre tűnhet. A versenyzők csapatokban indulnak, egy csapatban legfeljebb három tag lehet. Az idei versenyt Szöulban, a Jamsu híd lábánál rendezték meg, ahol a résztvevők fotókon is megörökítették, bár a képek nem túl izgalmasak.

A versenyzők a semmittevés alatt színkártyákkal kommunikálhatnak igényeikről. A kék kártya vízigényt, a piros masszázsigényt, míg a sárga kártya legyezgetés iránti igényt jelez, ha éppen melegük van.