Letarolta a szalagkorlátot egy kamion az M1-es autópályán

Vasárnap hajnalban az M1-es autópályán egy kamion szalagkorlátnak ütközött, a balesetben a jármű jelentős károkat okozott. A kamion fülkéjében utazó két személy valószínűleg elaludt, ami miatt nem észlelték időben az útról való letérést.

Az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. hétfői Facebook-bejegyzése szerint a baleset során több mint 70 folyóméter szalagkorlát és 100 négyzetméter rézsű rongálódott meg. A vállalat szerint a baleset napján kora reggel gyér forgalom volt, és az időjárás száraz.

Az MKIF Zrt. közleményében részletezte az eseményeket: "Gyér forgalom, száraz idő volt aznap kora reggel. Érkezik a kamion, ami egyenletes tempóban, egyenes vonalban a rézsű felé veszi az irányt, majd átszakítja a szalagkorlátot és az árokba hajt". Az eset érdekessége, hogy a kamion fülkéjében ketten utaztak, de nagy valószínűséggel mindketten aludhattak, és ezért nem észlelték, hogy elhagyják a pályát csak akkor, amikor már a szalagkorlátnak hajtottak.

Kéréssel fordulnak a kamionosokhoz és az autósokhoz is

Az üzemeltető cég felhívással fordult a kamionosokhoz, hogy tartsák be az előírt pihenőidőket, frissítsék fel magukat a pihenők alatt, és rendszeresen ellenőrizzék a kamion műszaki állapotát. Az MKIF Zrt. hangsúlyozza, hogy a kamionok nagy része külföldi, és a tranzit forgalom jelentős, az M1-es autópályán minden harmadik, az M3-ason pedig minden ötödik jármű kamion.

Az autósokhoz is megfogalmaztak tanácsokat: fokozott figyelemmel haladjanak a kamionok mellett vagy mögött, tartsák a követési távolságot, és ha fáradtságot éreznek, álljanak meg a legközelebbi pihenőben. A sávváltást és előzést is egyértelműen jelezzék.