Egy kajakosnak köszönhetően menekült meg a bajba jutott szarvasmarha

Szinte hihetetlen, de egy kajakos segítségével túlélte egy szarvasmarha a drámai helyzetet, amibe Kazincbarcika magasságában került a Sajó folyón.

T. múlt pénteken éppen túrakajakozott a Sajón, amikor a távolból úgy tűnt számára, hogy egy döglött marha fekszik a folyóparton, az iszapba ragadva. Közelebb érve azonban észrevette, hogy az állat él, pislog, nyelvét nyújtogatja és fújtat, bár lábait már alig tudta mozgatni.

A kajakos a sodrás miatt gyorsan távolodott az állattól, de úgy döntött, hogy visszaevez és lefényképezi a bajba jutott bikát, hátha a kép segítségére lehet a gazdának. Ezután kikötött, és egy helyi Facebook-csoportban közzétette a fotót, remélve, hogy az információ eljut az állat tulajdonosához.

T. nem állt meg a közösségi média bejegyzésnél, hanem a 105-ös segélyhívót is tárcsázta, de a katasztrófavédelem diszpécserével folytatott beszélgetése nem volt túl pozitív. A diszpécser reakciói között szerepelt, hogy „majd felkel", „biztos van gazdája és már feltűnt neki", valamint „mit tudnánk csinálni este a sötétben”.

A történet végül mégis boldog véget ért, mivel T. másnap reggel üzenetet kapott egy közeli farmon lévő tulajdonostól, aki megköszönte a segítséget és tájékoztatta, hogy sikerült kimenteni az állatot. A szarvasmarha megviselten került elő, de már jól van. T. különösen boldog volt a sikeres mentés miatt, hiszen, mint mondta, „sokáig nem tudtam feledni azokat a reményvesztett, kétségbeesett, szomorú szemeket”.