Örményországban folytatódnak a tüntetések

Az örmény fővárosban, Jerevánban a tüntetők több utat és autópályát is eltorlaszoltak, követelve, hogy az örmény vezetés állítsa le a határ kijelölését és ne engedje át az örmény ellenőrzés alatt álló területeket Azerbajdzsánnak.

Az örmény rendőrség 151 embert vett őrizetbe, akik Bagrat Galsztanján érsek és a Tavus mozgalom vezetőjének felhívására torlaszolták el az utcákat Jerevánban. A belügyi tárca sajtószolgálatának hétfői közleményéből kiderült, hogy a rendőrség erőszakot alkalmazott az őrizetbe vételek során, nemcsak a szabálysértőkkel, hanem az újságírókkal szemben is.

A helyi 24 News portál egyik újságírója a rendőri intézkedés közben eszméletét vesztette, míg az ABC Media portál egyik operatőre megsérült. Az újságírók felszerelése is megrongálódott a történtek során.

A tüntetések április 20. óta tartanak, és a tiltakozók többek között a Grúziába és Iránba vezető autópályákat is eltorlaszolták. A Tavus mozgalom vezetője, Bagrat Galsztanján érsek ellen az örmény hatóságok és különböző médiumok, bloggerek és szakértők kampányt indítottak, vádolva őt azzal, hogy Oroszországtól kap finanszírozást az ellenzéki mozgalom szervezésére az országban.

A tüntetések továbbra is zajlanak Jerevánban, és a helyzet feszültsége nem enyhült. A közösségi médiában megjelent bejegyzések szerint az utcák és sugárutak spontán módon kerültek eltorlaszolásra, a rendőrség pedig tehetetlennek tűnik az újabb és újabb akadályok felállítása ellen.