A sógun sztárja visszatér a második évadban

A sikersorozat, a Sógun, második évadát a nagy kereskedelmi és kritikai siker ösztönzi, és a főszereplő, Hiroyuki Sanada is visszatér Lord Yoshii Toranaga szerepében.

Hiroyuki Sanada, az FX limitált sorozatának, a Sógunnak a sztárja és producere ismét eljátssza Lord Yoshii Toranaga szerepét, aki a történet szerint Sógunná válik és Japánt a béke korszakába vezeti a James Clavell regényének karakterein alapuló folytatásban. A sorozat további elemeinek kidolgozása még folyamatban van, és az üzletek véglegesítése is most zajlik az FX-nél, amely a sorozat sikerére alapozva tervezi a második évadot.

A Sógun limitált sorozatként indult, de a jövőben drámasorozatként is számon tarthatják, ami a 2024-es Emmy-díj szempontjából lehet fontos. A sztrájkok miatt késve jelentek meg a folyamatban lévő sorozatok új évadai, ami a hálózatokat és platformokat arra késztette, hogy korlátozzák a művek hosszát. Ennek eredményeképpen a drámasorozatok mezőnye idén gyengébb, míg a limitált sorozatok versenye, ahol a Sógun az éllovas, rendkívül versenyképesnek bizonyult az Emmy-díjra való jelölések tekintetében.

A Sógun a kezdetektől fogva a drámasorozatok kategóriájába szeretne tartozni, és ez sikerülhet is, ha időben döntés születik a második évadról, hogy benyújthassák az Emmy-jelentkezést. Sanada a sorozat első évadában Toranaga szerepében tűnt fel, aki egy briliáns stratéga, és célja, hogy megdöntse a feudális Japánban működő elnyomó rendszert, valamint egyesítse az országot.

A sorozatot Justin Marks és Rachel Kondo írta, és több kontinensen készült el az elmúlt hat év alatt. A premierje után John Landgraf, az FX elnöke kifejezte reményét, hogy a sorozat sikeressége lehetővé teszi számukra további nagyszabású és nagy költségvetésű sorozatok készítését. A Sógun első hat napján kilenc millióan nézték meg, és a közönség mellett a kritikusok körében is sikert aratott. Sanada, aki a sorozatban színész-producerként is részt vesz, korábban olyan filmekben szerepelt, mint a John Wick negyedik része, a Bullet Train és Zack Snyder Army of the Dead-je.