Az Old Traffordot elárasztotta az eső

Vasárnap este Manchester városát heves esőzés sújtotta, aminek következtében az Old Trafford stadion lelátóját és az Arsenal vendégöltözőjét is víz öntötte el. A Manchester United 1–0-s vereséget szenvedett az Arsenal ellen, ami a szezonban a 14. vereségüket jelentette, így a csapat a 8. helyen áll a bajnokságban.

Az esőzés olyan erős volt, hogy a stadion álmennyezete nem bírta a víz nyomását, és a gipszkartonon keresztül nagy cseppekben szivárgott be a víz. A közösségi médiában megjelent felvételeken ez jól látható volt. A klub közleménye szerint a mérkőzés utáni két órában 4 centiméternyi eső hullott, ami meghaladja a tavaly májusi teljes havi csapadékmennyiséget. A szurkolók azonban szerencsére biztonságban távozhattak a helyszínről.

A stadion jövőjét illetően Sir Jim Ratcliffe, a United új kisebbségi tulajdonosa, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke, Sebastian Coe és Sir Keir Starmer, a brit Munkáspárt vezetője is megvitatták a lehetőségeket. Ratcliffe egy új, „északi Wembley” építését javasolta 2 milliárd fontos költségvetéssel, de ha ez nem kivitelezhető, akkor is szükség van a stadion felújítására. Ratcliffe 237 millió fontot ígért az Old Trafford korszerűsítésére, és Coe vezeti a felújítást tervező munkacsoportot.