Gyurcsány Ferenc kritikája Orbán rendszerével szemben

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke szerint Orbán Viktor fülkeforradalma kudarcra van ítélve, és a kormány nem képes a helyzet kezelésére.

Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán fejtette ki véleményét, miszerint a fülkeforradalomnak nevezett "csúfság" el fog bukni, mivel a nép nem felfordulást, hanem jobb életet és kiszámítható rendet akar. Az elnök szerint Orbán Viktor rendszere nem hozott jobb életet, hanem éppen ellenkezőleg, rosszabbul és kiszámíthatatlanabbul élünk most.

A kormány alkalmatlanságát példátlanul súlyosnak ítéli, mivel "megrázó külső ok nélkül" romlott a magyar emberek élete, a pénz értéke csökkent, a fizetések kevesebbet érnek, a fogyasztás és a megtakarítások csökkentek, és újra nő az eladósodás.

Gyurcsány szerint a jogbiztonság hiányzik, hiszen törvények születnek egyetlen éjszaka alatt, és a kormány többször módosította saját alaptörvényét. Az emberek békevágya ellenére nem külső, hanem belső ellenségekkel kell szembenézniük.

Az elnök hozzátette, hogy Orbán rendszere nem képes, sőt nem is akar békét teremteni, ehelyett a csendes és folyamatos polgárháborúskodásban, a nyugtalanságban és a belső ellenség elleni állandó küzdelemben érdekelt.

Gyurcsány Ferenc bejegyzését azzal zárta, hogy a forradalmak általában elbuknak, és a nép nem forradalmat, hanem nyugodt életet akar.