Kifakadtak a Fradi-ultrák: „nem akarnak gyerekeket, nőket, férfiakat a lelátóra”

A Ferencvárosi ultrák nemtetszésüket fejezték ki egy Facebook-posztban, amiért a Magyar Labdarúgó-szövetség nem közölte időben a Ferencváros–Újpest mérkőzés pontos időpontját. A szurkolói csoport, a Green Monsters szerint az MLSZ ezzel azt üzeni, hogy nem kívánják a szurkolókat a stadionba.

A Green Monsters bejegyzésében arra kérik a szurkolókat, hogy érdeklődjenek az MLSZ nyilvános telefonszámán és e-mail címén a derby időpontjával kapcsolatban. Azt állítják, hogy az MLSZ tetteivel azt sugallja, nem akarják, hogy gyerekek, nők és férfiak ellátogassanak a lelátóra, és ezzel a családokat is elutasítják. A bejegyzésben változásokat követelnek.

A bajnokság utolsó fordulójában azonban nem csak a Ferencváros szurkolói készülnek, az újpesti ultrák ugyanis bejelentették, hogy nem vesznek részt a mérkőzésen, mivel nem kívánnak asszisztálni a riválisuk újabb bajnoki címéhez.

A bajnoki cím és a két kieső csapat, a Mezőkövesd és a Kisvárda sorsa már korábban eldőlt, de az utolsó fordulóban még több kérdés is nyitott maradt. A második és harmadik helyért több csapat is versenyben van, köztük a Paks, a Fehérvár és a Puskás Akadémia. Ezeknek a csapatoknak a mérkőzéseit május 18-án, 17.45-kor rendezik meg.

Az utolsó forduló programja

  • Május 17., péntek, 20.30: Mezőkövesd–MTK Budapest
  • Május 18., szombat, 17.45: Paks–Kisvárda, Puskás Akadémia–Debrecen, Fehérvár–Diósgyőr
  • Május 19., vasárnap: 17.15 Kecskemét–ZTE FC, 20.15 Ferencváros–Újpest.