Pest új mexikói tacózója: a Takoban

Pesten egy új mexikói étterem, a Takoban nyújt könyökig szaftos élményt a taco kedvelőinek a Múzeum körúton. A hely autentikus ízvilágával és a hagyományos masa harinából készült tortilláival különbözik a megszokott Tex-mex változatoktól. A Takobanban a húsos taco mellett a vegetáriánus és vegán változatok is helyet kapnak a minimalista menün, amelyet házi tortillacsipsz és egyszerű, de ízletes desszertek egészítenek ki.

A Takobanban a taco tölteléke magasra halmozódik a tenyér méretű tortilla lapokon, így az evés közben szinte elkerülhetetlen a szaftos élmény. A hely különlegessége, hogy a húsos változat mellett a vegetáriánus káposztás taco is kiemelkedően ízletes.

A Takobanban háromféle taco kapható: vega, vegán és húsos, és az étterem kínálatában szerepel még egy édesség, olajbogyó, sör, valamint citromos mate is. A házi tortillacsipsz vastagabb és ropogósabb, mint a megszokott, és egy sós karamelles desszert is helyet kapott az étlapon.

A hely kicsi, de a gyors étkezésekre tökéletes, ahol a vendégek rekeszekből átalakított bárszékeken ülhetnek. A Takoban célja, hogy minőségi és izgalmas gyorsételeket kínáljon Budapestnek. A takók ára 1200 forint darabonként, így egy főétkezés ára 2400 forintból indul.

A birriával, egy marhahúsból készült mexikói étellel is találkozhatnak a vendégek, amelyet a taco mellett leves formájában is fogyaszthatnak. A birria ízletes és ideális a tacóba való tölteléknek.

A Takoban szerdától szombatig tart nyitva, 12:00-tól 21:00-ig.

Az étteremajánló saját érdeklődésből készült, nem felkérésre, és a számlát a szerzők maguk fizették ki.

Cím: Takoban, Múzeum körút 7.
Nyitvatartás: szerdától szombatig 12:00-21:00.