Elon Musk ismét változtatott a tervein

Ember legyen a talpán, aki ki tud igazodni a világ egyik leggazdagabb emberének szándékain. A Tesla vezére, Elon Musk először elbocsátásokat hajtott végre a Supercharger csapatánál, majd nem sokkal később bejelentette, hogy az év során több ezer új töltőállomást hoznak létre.

Bár a múlt héten még úgy tűnt, hogy a Tesla szinte teljes mértékben megszabadul a Supercharger csapatától, Elon Musk most egy újabb fordulattal állt elő. A vállalat tulajdonosa egy friss bejegyzésben azt írta, hogy a Tesla több mint 500 millió dollárt fog költeni a Supercharger hálózatának bővítésére, ami idén több ezer új töltőállomás létrehozását jelenti.

Ez az összeg kizárólag az új helyszínekre és a hálózat bővítésére lesz fordítva, a működési költségeket nem tartalmazza.

A döntés különösen jelentős, tekintettel arra, hogy több nagy autógyártó, mint például a GM, a Ford, a Kia, a Polestar, a Stellantis és a Honda is jelezte, hogy csatlakozni szeretne a Supercharger hálózathoz, amely piacvezetőnek számít a töltőinfrastruktúrák között. Ezek a vállalatok korábban a Tesla ígéretei alapján döntöttek a csatlakozás mellett, amelyek szerint a hálózat folyamatosan és gyors ütemben fog bővülni.

A Supercharger hálózat bővítésének leállításáról szóló korábbi hírek után a Tesla egyik fő versenytársa, a Blink Charging állítólag már megkereste a nagy autógyártókat, hogy megpróbálja őket magához csábítani. Azonban most, hogy Elon Musk ismét bővítésről beszél, a helyzet újra változhat.