Meghalt Susan Backlinie, „A cápa” első áldozata

Hetvenhét éves korában meghalt Susan Backlinie színésznő és kaszkadőr, aki az 1975-ös „A cápa” című film ikonikus nyitójelenetében vált híressé. A színésznő szívroham következtében vesztette életét szombat reggel kaliforniai otthonában.

Susan Backlinie 1946. szeptember 1-jén született, és színészi karrierje során több kisebb film- és sorozatszerepet is kapott. A nyolcvanas évek végére azonban befejezte színészi pályafutását, és állatidomárként, illetve könyvelőként dolgozott tovább.

A „A cápa” című filmben Chrissie Watkins karakterét alakította, akit a film nyitójelenetében egy cápa támad meg és öl meg. Backlinie sikolyai a jelenetben nem sérülésből fakadtak, hanem azért voltak hatásosak, mert senki sem figyelmeztette, hogy víz alá rántják – ezzel is növelve a jelenet hitelességét.

Backlinie színészi munkássága során több más filmben is megjelent, mint például a „Nagy Muppet rajcsúrozás” (1981) és a „Meztelenek és bolondok" (1979), ahol „A Cápa” egy paródiajelenetében szerepelt. Ezen kívül számos televíziós sorozatban is feltűnt, többek között a „The Quest”, a „Quark” és a „The Fall Guy” című produkciókban. További filmjei között szerepel a „The Grizzly & the Treasure” (1975), az „A Stranger in My Forest” (1976) és az „Az állatok napja” (1977).