Cukorbeteg férfit fosztott ki, bankkártyájával vásárolgatott

Egy 56 éves férfit vádol a Balassagyarmati Járási Ügyészség, mert tavaly júliusban kifosztott egy eszméletlen cukorbeteg férfit, majd a bankkártyájával vásárolgatott.

A vádlott egy 66 éves, salgótarjáni férfi tárcáját és bankkártyáját lopta el, aki egy bankfióknál akart pénzt felvenni, de az automata műszaki okokból nem működött. A cukorbetegsége miatt rosszul lett és eszméletét vesztette, ekkor ejtette el a tárcáját, amit a vádlott azonnal felvett.

A vádlott a pénztárcából 13.200 forintot vett ki, valamint a bankkártyát is eltulajdonította, majd a tárcát, benne az iratokkal, a parkoló autók közé dobta.

Ezután a vádlott Salgótarjánban több boltban is vásárolt az ellopott bankkártyával, összesen 25.099 forint értékben, majd a kártyát másnap egy szemetesbe dobta.

A korábban büntetlen előéletű, a cselekményt beismerő tolvajra az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. Az ügyészség kifosztással, közokirattal visszaéléssel és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalással vádolta meg a férfit.