Botrány a szépségversenyek világában

A szépségiparban olyan események zajlottak le, amelyekre korábban még nem volt példa. Noelia Voigt, a Miss USA, hét hónap után lemondott a koronájáról mentális egészségének megromlása miatt, és nem ő az egyetlen, aki így döntött.

A Miss USA, Noelia Voigt váratlan bejelentést tett a hét elején: hét hónap után lemondott a koronájáról, mentális egészségének megromlása miatt. Voigt az első címvédő a verseny 72 éves történetében, aki önként távozik posztjáról. Nem sokkal később UmaSofia Srivastava, a Miss Teen USA is visszaadta a címét, mondván, hogy személyes értékei már nem igazodnak a szervezet irányvonalához.

Bennfentesek szerint Voigt és Srivastava hónapok óta "tüskés koronát viselnek", és a "káros munkahelyi körülmények" ellenére is némán mosolyogtak a vaskalapos szerződések miatt.

Csúnyaságok a szépségiparban

Egy forrás a The Postnak nyilatkozva elmondta, hogy a mérgező légkör komoly aggodalomra ad okot, és sürgős vezetői beavatkozásra lenne szükség. Ez az ügy összefüggésben áll a Miss USA közösségi média menedzsere, Claudia Michelle május 3-i felmondásával. Michelle Instagram-bejegyzésében kritizálta a jelenlegi vezetést a címbirtokosokról való szakmaiatlan és nem megfelelő beszédért, a mérgező munkahelyi légkört és a zaklatás minden formáját elítélve.

Egy bennfentes szerint a nők együtt döntöttek a kilépés mellett, és stratégiailag időzítették lemondásukat. A döntés nem volt könnyű, hiszen mind Noelia, mind UmaSofia rendkívül elkötelezett emberek, akik keményen dolgoztak a győzelemért.

Az állítólagos zaklatás annyira súlyossá vált, hogy Srivastava szülei megtagadták, hogy a Miss USA Szervezet elnöke, Laylah Rose beszéljen a lányukkal. A szülei hetente tárgyalnak a Miss Universe Szervezettel, hogy változásokat érjenek el, de eddig eredménytelenül.

Titkos üzenet?

Rajongók az Instagramon jelezték, hogy Voigt lemondásának minden mondatának első betűje egy üzenetet rejt: „EL VAGYOK HALLGATTATVA”. A források szerint ez szándékos volt. Voigt minden nap zaklató e-mailekre ébredt, amelyeket a versenyszervezők küldtek neki, és amelyek korlátozták a szabad mozgását és kommunikációját.

Michelle szerint Voigt szerződését és fizetését is felhasználták ellene, fenyegetve őt, hogy ha nem tesz meg bizonyos dolgokat, akkor... Voigtot, aki venezuelai származású amerikai, 2023 szeptemberében koronázták meg Miss USA-vá. A Miss USA oldal is reagált Voigt lemondó bejegyzésére, támogatásukról és tiszteletükről biztosítva őt döntése miatt.

A cikk érzékeny témája miatt a szerzők úgy döntöttek, hogy nem helyeznek el benne reklámokat.