Majdnem megfojtotta a feleségét az internetet meghódító férfi

Néhány évvel ezelőtt még világsztárok is megosztották a fotóját, most azonban bírósági tárgyalásra jár az a brit férfi, aki egy ruháról készült képpel robbantotta fel az internetet. A férfi elismerte, hogy bántalmazta feleségét, és a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

2015-ben Keir Johnston egy ruháról készült képet osztott meg, ami az egész internetet lázba hozta, mivel nem lehetett egyértelműen megállapítani a színét. Az eset kapcsán még hírességek is bekapcsolódtak a találgatásokba, mint például Kim Kardashian, Kanye West és Justin Bieber. A kérdéses ruha Keir Johnston anyósát díszítette egy esküvőn, ahol ő volt a vőlegény. A ruha színei az emberi érzékelés egyik határán egyensúlyoznak, ami magyarázatot ad arra, hogy miért látta mindenki másképp. A fényképezőgépek fehéregyensúly-korrekciója hasonlóan működik, mint az agyunk, amikor megpróbálja értelmezni a környezeti viszonyokat és a tanult hatásokat.

A házaspár élete azonban néhány éven belül rémálommá vált. Keir Johnston bíróság elé állt, és beismerte, hogy majdnem megfojtotta a feleségét, Grace Johnsont. A Glasgow-i legfelsőbb bíróság előtt megjelent Johnston bűnösnek vallotta magát a támadásban, amely során felesége akár bele is halhatott volna. Az ítélethozatal időpontját június 6-ra tűzte ki a bíróság.

A bíróság meghallgatta Grace Johnsont is, aki elmondta, hogy a támadás során a férje mindkét térdét a karjára helyezte, így ő nem tudott mozdulni, majd fojtogatni kezdte. A nő sikoltozott és féltette az életét. A támadás során számos súlyos zúzódást szenvedett, de azok nem igényeltek orvosi kezelést. A bíró megtagadta Johnston óvadékát, és őrizetbe vette, mondván, hogy ez súlyos és erőszakos bűncselekmény. A bíró kiemelte, hogy Johnston státusza megváltozott, mivel súlyos bűncselekmény miatt ítélték el, és előzetes letartóztatásba került.