A kormány nem alkalmazza a Mi Hazánk WHO-ellenes érvelését

A WHO pandémiaszerződésével kapcsolatos állásfoglalás nem került szóba sem a WHO-nál, sem a kormánynál – közölte Fónagy János.

Fónagy János, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára hétfőn válaszolt Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke kérdésére, amely a WHO pandémiaszerződésével kapcsolatos kormányzati álláspontot firtatta. Toroczkai a parlamentben hangoztatta, hogy pártja a hétvégi tüntetésen a szerződés megakadályozására törekedett, annak ellenére, hogy a WHO tagállamai már évek óta nem jutottak dűlőre a kérdésben.

Az államtitkár egyszerű válaszában leszögezte, hogy a kormány részéről nem merült fel az említett szerződéssel kapcsolatos állásfoglalás igénye. Ezzel szemben Fricz Tamás, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) egyik alapítója egy véleménycikkben javasolta, hogy a kormánypártok használják fel a Mi Hazánk által terjesztett "WHO-s összeesküvés-elméletet" Magyar Péter elleni harcban.

A parlamenti államtitkár nyilatkozata alapján azonban nem tűnik úgy, hogy a kormánypártok ezt a stratégiát alkalmaznák a WHO-val szembeni kritikájukban.