Zivatarokkal és jégesővel zárul a hét

Az ország északkeleti részén kiderül az ég, míg más területeken a napsütést gomoly- és fátyolfelhők szakítják meg. Délután a nyugati részen is záporokra, zivatarokra kell számítani, helyenként jégesővel kísérve.

A hét utolsó napján az időjárás kétarcú lesz: míg az északkeleti tájakon a nap kibújik a felhők mögül, addig a többi régióban a napfényt időnként felhők zavarják meg. A délnyugati, illetve a nyugati részen elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, amelyeket villámlás, szélerősödés és helyenként jégeső is kísérhet. A szél a Dunántúlon több helyen megélénkül, északkeleten és a zivatarok által érintett területeken pedig erős széllökések is várhatók.

A hőmérsékletek terén is változatosságra számíthatunk: a legmelegebb órákban 18 és 24 fok közötti értékeket mérhetünk, az északkeleti régióban lesz hűvösebb. A nap végére a hőmérő higanyszála 12 és 18 fok közé süllyed.

Vasárnap estétől már az ország délnyugati felén is csökken a felhőzet, a legtöbb helyen kiderül az ég, a záporok, zivatarok este mindenhol megszűnnek. A keleties szél csak helyenként élénkül meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 5 és 11 fok között alakul, a hidegre hajlamos helyeken ennél hidegebb lehet, talajmenti fagy északkeleten akár több helyen is előfordulhat.