A következő hosszú hétvége időjárása: Napfény és záporok váltakozása

A HungaroMet Zrt. előrejelzése szerint változékony időre számíthatunk a következő hosszú hétvégén, amely napos időszakokkal és záporokkal, zivatarokkal tarkított lesz.

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre van kilátás, bár a délnyugati, nyugati tájakon vastagabb felhők is megjelenhetnek, és a határmenti területeken gyenge csapadék sem kizárt. A keleties szelet élénk lökések kísérhetik, a hőmérséklet pedig 19-24 fok között alakulhat.

Kedden derült, napos időre számíthatunk, helyenként gomolyfelhőkkel, csapadék nélkül, de a keleti szél időnként megélénkülhet. A reggeli órákban 7-12 fokra hűlhet a levegő, az északkeleti részeken ennél is hidegebb lehet, míg délutánra 19-26 fokig melegszik a hőmérséklet.

Szerdán szintén napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, helyenként zápor, zivatar kialakulásával. A délkeleti, keleti szelet élénk lökések kísérhetik, az éjszakai hőmérséklet 7-12 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken hűvösebb is lehet. A nappali csúcshőmérséklet 19-25 fok között várható, de csütörtökön már 27 Celsius fokos maximumokra is van kilátás.

Csütörtökön erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütésre is számítani lehet, szórványosan záporeső, zivatar formájában. A délkeleti, keleti szél sokfelé megerősödhet. A hajnali hőmérséklet 8-14 fok között alakul, míg délutánra 21-26 fok közé melegszik fel a levegő, de a hidegre hajlamos helyeken hűvösebb lehet.

Pénteken az erőteljes gomolyfelhő-képződés és a fátyolfelhők mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számítani lehet, többfelé valószínű záporeső, zivatar kialakulása. A délkeleti szelet erős széllökések kísérhetik, a hőmérséklet hajnalban 9-14, délután 19-27 fok között várható.

Szombaton a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre van kilátás, szórványosan előfordulhat záporeső, zivatar. A délkeleti, déli szél többfelé megerősödhet, a hőmérséklet hajnalban 9-16, délután 21-28 fok között alakulhat.

Pünkösd vasárnap erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, és megerősödhet a déli, délnyugati szél. A hőmérséklet a hajnali 9-16 fokról napközben 21-28 fok közé emelkedik.