Gázrobbanás Szelevényben: Emberölési kísérlet a gyanú

Szombaton hajnalban gázrobbanás rázta meg Szelevényt, egy családi házban történt incidens során egy anya és kislánya súlyos sérüléseket szenvedett. Az elsődleges vizsgálatok alapján a rendőrség emberölési kísérlet miatt indított nyomozást.

Szombat hajnalban egy szelevényi családi házban gázrobbanás történt, melynek következtében egy 10 év körüli kislány és 50 év körüli anyja a romok alá szorultak. A ház a robbanás következtében gyakorlatilag megsemmisült, csupán törmelékek maradtak belőle.

Az RTL Híradó információi szerint a robbanást egy szomszéd hallotta meg, aki a hatalmas robajtól megijedt, az ablakok remegését érezte, és nem mert kimenni a házból.

Egy másik szomszéd a mentők és tűzoltók érkezésére ébredt fel, és amikor az utcára sietett, még hallotta a nő segélykiáltásait.

A helyszínre öt mentőegységet, köztük egy gyermekrohamkocsit is riasztottak. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei mentésirányítás által a helyszínre érkező mentők a súlyos égési sérüléseket szenvedett anyát és kislányát emelt szintű ellátást követően, lélegeztetve szállították égési centrumba – tájékoztatott Ménes Dávid, az Országos Mentőszolgálat regionális szóvivője.

A rendőrség által végzett elsődleges helyszíni szemle kizárta a baleset lehetőségét, így jelenleg emberölési kísérlet gyanújával folyik a nyomozás. Az anya állapota miatt egyelőre nem hallgatható ki.