Epertermesztő tiltotta ki a hatévesnél fiatalabbakat földjéről

"Azzal nincs baj, ha gyermekes családok érkeznek. A szülői felügyelet hiányzik sok esetben. Besokaltunk" – mondta Tót Kata, egy vértesszőlősi eperföld tulajdonosa, aki a gyakori rendzavarások miatt döntött úgy, hogy korlátozza a birtokára látogatók korát.

Tót Kata a Komárom-Esztergom megyei Kemmának nyilatkozva elmondta, hogy a hatévesnél fiatalabb gyermekek gyakran okoznak problémát a birtokán. Az eperrel dobálózó, a növényeket letaposó és az ágyások között kis- és nagydolgaikat végző kisgyerekek miatt érezte szükségesnek a szabályok szigorítását.

A vértesszőlősi eperföldön mostantól a hatévesnél fiatalabb gyermekek nem léphetnek be, és a 6-12 éves korosztályt csak felnőtt kíséretében fogadják. A kísérő felnőtt felelőssége, hogy a gyermek ne okozzon kárt, és ugyanúgy minimum két kiló epret kell szedniük, mint a felnőtteknek.

A birtokra való belépés további szabályai közé tartozik, hogy a hatévesnél fiatalabb gyermekek mellett házi kedvencek sem léphetnek be. A látogatóknak nem szabad nyugágyat, sámlit, talicskát vagy játékot bevinniük, ezeket a tárgyakat is tiltólistára tették.