Dél-Korea óriási támogatási programot indít a chipgyártás ösztönzésére

Dél-Korea több mint 10 billió won (7,3 milliárd dollár) értékű támogatási programot készül bejelenteni, amely a chipgyártás és kutatás fejlesztését célozza meg, jelentette be a pénzügyminiszter.

A dél-koreai pénzügyminiszter, Choi Sang-mok vasárnap közölte, hogy a kormány hamarosan nyilvánosságra hozza a chip-beruházásokat és -kutatást támogató csomag részleteit. A támogatási program a félvezetőiparban folytatott „háború” megnyerését tűzte ki célul.

Choi elmondása szerint a csomag a chip-alapanyagokat és a berendezésgyártókat fogja megcélozni a félvezető-ellátási láncban. A támogatási program részeként hiteleket és egy új alapot terveznek létrehozni, amelyet állami és magán pénzintézetek fogják finanszírozni.

A pénzügyminiszter a bejelentést a hazai chipberendezés-gyártók vezetőivel tartott találkozón tette, ahol a pénzügyminisztérium is jelen volt. Ezenkívül Dél-Korea egy mega chip-klasztert is épít Yonginban, amely Szöultól délre helyezkedik el, és amelyet a világ legnagyobb high-tech komplexumaként emlegetnek.