Több kilométeres torlódás az M1-es autópályán baleset miatt

Vasárnap délelőtt baleset történt az M1-es autópályán, Budaörs térségében, ami jelentős torlódást okozott. A forgalom több helyen is lassul az autópályán.

Az Útinform jelentése szerint két személyautó ütközött össze az M1-es autópályán, a Győr felé vezető oldalon, Budaörs térségében, a 15-ös kilométernél. A baleset következtében a rendőrség a forgalmat letereli az autópályáról.

Nem messze innen, a 17-es kilométernél, Törökbálint és Biatorbágy között, egy portáltábla javítása miatt csökkentett sávszám mellett haladhat a forgalom. Emiatt több kilométeres torlódás alakult ki, amely az M0-s autóútra is visszanyúlik.

Az Útinform arra is felhívja az autósok figyelmét, hogy alternatív útvonalként Budaörs és Biatorbágy között az 1-es főúton kerülhetnek.

További forgalmi akadályokról is beszámolt az Útinform. Nagyszentjános térségében fix terelés kiépítése miatt csak a leállósávon haladhatnak a járművek Hegyeshalom felé, a 99-es és a 109-es kilométerek között. Budapest irányába sávelhúzással két sáv járható, de itt is számítani kell lassulásra.

Az M3-as autópálya bevezető szakaszán, a 14-es kilométernél végzett munkálatok miatt egy sávot lezártak, ami torlódást okoz.

A 61-es főúton, Alsószentiván térségében egy személyautó árokba hajtott, a 15-ös kilométernél a fél útpályát lezárták.

A magyar-román határszakaszon, az M43-as autópályán, Csanádpalota határállomás előtt az erős forgalom miatt hosszú kamionsor alakult ki.

A magyar-szlovén határszakaszon, Vas vármegyében, a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötőutat, a 7458-as jelű utat a szlovén határátkelőnél lezárták, a határátkeléshez Felsőszölnök felől lehet kerülni.

A 45. Tour de Hongrie kerékpárverseny miatt is forgalmi változásokra kell számítani. Május 12-én a versenyzők a siófoki rajttól indulnak, és több településen keresztül haladnak, végül Pécsre érkeznek.

Az Országos Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Budapest III. kerületében, a Gróf Esterházy János rakparton is történt egy baleset, ahol két személyautó karambolozott. A fővárosi hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést, és az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.