Arnold Schwarzenegger majdnem időutazóként tért volna vissza a majmok bolygójára

Arnold Schwarzenegger, aki a 80-as és 90-es években a Terminátor és a Ragadozó filmekkel vált az akciófilmek királyává, majdnem főszerepet kapott A majmok bolygója filmes franchise egy új részében – számolt be róla a Collider.

Az 1973-as A majmok bolygója 5. – A csata óta nem készült új film az univerzumban, így a Schwarzeneggerrel tervezett alkotás egy régóta várt folytatás lett volna, amely új irányt szánt a sorozatnak. A film, melynek címe Return of the Apes (A majmok visszatérése) lett volna, Schwarzeneggert Will Robinson genetikusként mutatta volna be, aki egy kőkorszaki járvány nyomába ered, és időutazás során egy majmok lakta bolygón találja magát.

A Fox stúdió elnöke, Peter Chernin az egyik legjobb forgatókönyvnek nevezte a projektet, de a kreatív nézeteltérések és az alkotók sorozatos kiszállása miatt a film sosem került megvalósításra. A projekten olyan neves személyiségek dolgoztak, mint Oliver Stone, Chris Columbus, Peter Jackson és James Cameron, utóbbi azonban a Titanic forgatása miatt nem vállalta a rendezést, és a sikeres film után inkább saját ötleteire koncentrált.

Schwarzenegger végül kiszállt a projektből és a Végképp eltörölni című filmet választotta 1996-ban. A A majmok bolygója újraértelmezését később Tim Burton kapta meg, és a film 2001-ben Mark Wahlberg főszereplésével készült el, melyet a kritikusok csak szerény sikerrel fogadtak.