A mesterséges intelligencia hatékonyabbá teheti a munkafolyamatokat

A Microsoft igazgatója szerint a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásával a feladatok elvégzése akár tízszer gyorsabbá is válhat. Az adatvédelem és az MI etikus használata kiemelt figyelmet kap a vállalatnál.

A Microsoft külső kommunikációs és jogi csoportjának uniós kormányzati ügyekért felelős igazgatója, Jeremy Rollison budapesti látogatásán beszélt arról, hogy az MI segítségével olyan feladatokra, amelyek korábban egy órát vettek igénybe, most már tíz perc is elegendő lehet. Az adatvédelem területén minden érintettnek, így a kormányoknak, vállalatoknak és állampolgároknak is óriási felelőssége van.

Az EU Data Boundary megoldás bevezetése az EU és az EFTA területén tevékenykedő ügyfelek számára az adatok tárolásának helyével kapcsolatos átláthatóságot és megfelelőséget hivatott biztosítani. A Microsoft ezzel a lépéssel igyekszik megfelelni az európai jogszabályoknak és értékeknek.

A mesterséges intelligencia bevonása a kiberbiztonsági folyamatokba jelentős változást hozott. A Microsoft naponta több mint 24 billió biztonsági figyelmeztetést elemez MI segítségével, ami korábban sokkal több időt és emberi erőforrást igényelt.

Az MI adatvédelmi aggályait a Microsoft a GDPR előírásainak megfelelő átláthatósággal és törvényi megfelelőséggel kezeli. Az ügyfelek és felhasználók tájékoztatása az adataik kezeléséről kiemelt fontosságú a vállalat számára.

A vállalkozások és felhasználók felelőssége az MI használatában közös. A Microsoft arra ösztönzi őket, hogy vegyenek részt a mesterséges intelligencia felelősségteljes alkalmazásában, és folyamatos párbeszédet folytatnak a tapasztalatok megosztása érdekében.

A Microsoft jelentős befektetéseket eszközölt az MI fejlesztésébe, különösen az infrastruktúra területén. Az ügyfelek innovációi és a technológia sokféle területen való alkalmazása bizonyítja az MI sokoldalúságát.

A felhő alapú rendszerek biztonságát a Microsoft a szoftver teljes életciklusára kiterjedő biztonsági kötelezettségvállalásokkal garantálja. A kiberbiztonság területén szerzett tapasztalatok és a támadások mintázatainak azonosítása kulcsfontosságú a védekezésben.

Az európai jogszabályoknak való megfelelés a Microsoft számára lehetőség a kínálat bővítésére. A vállalat elkötelezett az EU-s jogszabályoknak való megfelelés mellett, és folyamatos párbeszédet folytat a szabályozásért felelős hatóságokkal.

Az EU-ban elfogadott Data Act és a Magyarországon ratifikált Convention 108+ előnyei között szerepel az európai versenyképesség és gazdasági növekedés ösztönzése. A Microsoft reméli, hogy ügyfelei értékelik az erőfeszítéseiket a szolgáltatások és termékek folyamatos fejlesztése terén.

A Microsoft dolgozói az AI-t a mindennapi munkafolyamataik hatékonyabbá tételére használják. Az MI-alapú megoldásokkal való ismerkedés átalakítja a hatékonyságról vallott elképzeléseket.

A deepfake technológia veszélyeire a Microsoft a vízjel-technológiák kidolgozásával és a mesterséges intelligencia által generált tartalmak azonosítására szolgáló technológiák fejlesztésével reagál. A felhasználói tudatosság növelése és az oktatás fontos szerepet kap a hamis tartalmak felismerésében.

A kormányoknak és szervezeteknek a mesterséges intelligenciával kapcsolatos kihívásokra kell reagálniuk, és a lakosság oktatásával, valamint a technológiai fejlesztésekkel hozzájárulniuk a kockázatok mérsékléséhez.