A kormányzati tájékoztatás a NATO "terveiről" a vakcinainfós e-mail címeken

A koronavírus elleni oltásra regisztrált személyek e-mail címeire továbbra is érkeznek kormányzati üzenetek, most a NATO "terveiről" tájékoztatnak.

Azok a polgárok, akik a koronavírus elleni oltásra jelentkeztek, és e-mail címet adtak meg, friss oltásügyi információkat vártak, azonban a járvány lecsengése után is kapnak leveleket, amelyek már egészen más témákat érintenek. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság nem talált kifogásolnivalót ebben a gyakorlatban.

A legutóbbi, május 12-én érkezett levélben a kormány a NATO terveivel kapcsolatos álláspontját ismerteti. A Rogán Antal vezette Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint a NATO egy ukrajnai misszió létrehozását tervezi, amely magában foglalná a katonai kiképzést és a fegyverszállítások koordinációját is.

A központ állítása szerint a NATO "öt év alatt 100 milliárd dollárt is belepumpálna a háborúba", ami azt jelenti, hogy "legalább ötéves elhúzódásával számolnak", és ez "a legrosszabb forgatókönyv", mert "világháborúhoz is vezethet".

Az e-mailből az is kiderül, hogy "Magyarországon óriási a nyomás, hogy támogassa a háborút kiterjesztő terveket", de a kormány álláspontja világos: "ki akarunk maradni a háborúból".

Az üzenet három szigorú kijelentő mondattal zárul, amelyek a következők:

  1. "A háborúnak nincs megoldása a csatatéren.
  2. Vissza kell térni a tárgyalóasztalhoz.
  3. Életeket menteni csak tűzszünettel és békével lehet."

Tisztelettel: Kormányzati Tájékoztatási Központ