Végre egy igazán fordulatos krimisorozat a Netflixen

A Netflixen május 9-én debütált Bodkin című krimisorozat sötét hangulatú jelenetsorokkal és izgalmas fordulatokkal kápráztatja el a nézőket.

A sorozat főszereplője Dove, egy problémás oknyomozó újságíró, akit Siobhán Cullen alakít. Dove egy informátoránál tett látogatása során találkozik a tragédiával, amikor is az illetőt felakasztva találja. Szerkesztője tanácsára Írországba utazik, hogy segítsen egy amerikai podcasternek, Gilbert Powernek, akit Will Forte formál meg, és egy pályakezdő asszisztensnek, Emmynek (Robyn Cara) egy régi ügy kibontásában.

A történet helyszíne Bodkin, Írország, ahol a három különböző karakterű főszereplő együtt próbál megfejteni egy évtizedek óta húzódó rejtélyt. A sorozatban Siobhán Cullen kiválóan formálja meg a cinikus, életunt újságírót, Will Forte hozza a komikus elemeket, míg Robyn Cara karaktere, Emmy, a saját buzgósága miatt kerül bajba.

A Netflix hét részes sorozata humoros és sötét pillanatokkal egyaránt szolgál, és a krimisorozatokhoz híven meghökkentő fordulatokkal teli. A sztori kiindulópontja három fiatal eltűnése egy ír halloweennek is beillő ünnepségen, a samhainon.

A nyomozás során a karakterek különböző módszereket alkalmaznak. Gilbert próbál barátkozni a helyiekkel, Dove pedig a helyi temetkezési vállalkozóval flörtölget, miközben felfedezi, hogy Bodkinban sokan nem azok, akiknek mondják magukat. A település lakói összezárva kamuznak az interjúalanyok, amikor a főszereplők kérdezik őket.

A sorozat elején nehéz behatárolni a műfaját, de ahogy halad előre, egyre inkább megkedveljük a karaktereket és a történetet. A helyszínek autentikus hatása is hozzájárul az élményhez, hiszen a stáb Dublinba és környékére utazott a forgatásokhoz.

A Bodkin a harmadik részére megtalálja a saját hangját, és egy komplex csetepaté bontakozik ki előttünk. A showrunner, Jez Scharf ügyesen keveri a poénokat, a szarkazmust, a drámát, és némi thrillert is csempész a nyomozásba.

Összességében a Bodkin egy kellemes 6-7 órás élményt nyújt a nézőknek, megdöbbenéssel és némi borzongással. A sorozat a „sleeper hit” kategóriába tartozik, és érdemes rá időt szánni.

7,5/10

A Bodkin első évada szinkronnal és magyar felirattal nézhető meg a Netflixen.