Gyárfás Tamás ügyvédje szerint új információk kerültek elő a Fenyő-gyilkosság ügyében

Gyárfás Tamás ügyvédje, Zamecsnik Péter új információk birtokába jutott, amelyek alapján reménykedik, hogy hamarosan kiderülhet az igazság a Fenyő-gyilkosság ügyében.

Zamecsnik Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt arról, hogy olyan információkhoz jutott, amelyek alapján lehet, hogy hamarosan „kiderülhet az igazság″ a Fenyő-gyilkosság ügyében. A Fővárosi Törvényszék súlyosabb büntetést kért Gyárfás Tamásra, valamint kezdeményezték a letartóztatását is. Az ügyvéd nem lepődött meg az ügyészség döntésén, de felvetette a kérdést, hogy miért kezdeményezték védence letartóztatását, hiszen Gyárfás Tamásnak már számos alkalommal lett volna lehetősége megszökni, de nem tette meg.

Zamecsnik Péter szerint a Fenyő-gyilkosság ügyében téves ítélet született, mivel a bíróság két különböző beszélgetést összemosott egy harmadikká, amely valójában nem létezik, és erre alapozzák a fő bizonyítékot. Az ügyvéd korábban úgy vélte, hogy a valódi felelős nem Gyárfás Tamás, és több ember neve is felmerült a nyomozás során. Februárban még úgy tűnt, hogy a teljes igazság sosem derül ki, de most új információk kerültek az ügyvéd birtokába, amelyek bizakodásra adnak okot.

Olyan információk jutottak el hozzám, ami alapján lehet, hogy ki fog derülni. Erről most hadd ne mondjak többet, mert nem szeretném lelőni ezt a poént – válaszolta a műsorvezető kérdésére Zamecsnik.

Az ügyvéd hozzátette, hogy egy privát nyomozás során találtak egy szálat, ami elvezethet a valódi felbujtóhoz, és ez akár új bizonyítékot is jelenthet.

A Fenyő-gyilkosság ügyében még sok a tisztázatlan kérdés

A Fővárosi Törvényszék február 8-án hozott elsőfokú ítéletet, amelyben Gyárfás Tamást hét év, míg Portik Tamást életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. Az ügyészség szerint Gyárfás Tamás és Fenyő János között az 1990-es évek közepétől kezdődően üzleti vita, hatalmi harc és személyes ellentét alakult ki. A vádirat szerint Gyárfás 1997-ben elhatározta, hogy megöleti Fenyőt, és megbízta Tasnádi Pétert a gyilkosság végrehajtásával, aki azonban nem teljesítette a feladatot. Ezt követően Gyárfás Tamás állítólag Portik Tamást bízta meg Fenyő János megölésével, aki a feladatot Jozef Rohácnak adta ki, és ő hajtotta végre a gyilkosságot.