Thuróczy Szabolcs és a magyar foci

Thuróczy Szabolcs színész a Magyar Hangnak adott interjúban beszélt arról, hogy megváltozott a magyar futballhoz való viszonya, és már nehezebben tud meccseket nézni.

Thuróczy Szabolcs a Magyar Hangnak adott interjújában arról beszélt, hogy a magyar futball iránti érzelmei megváltoztak az idők során. A színész szerint régebben könnyebb volt számára a meccsnézés, de mostanra valami megroppant benne, és már nehezebben néz meccset. Thuróczy elmondása szerint az érzései kavarognak, amikor a futballról van szó.

A változás okaként több tényezőt is megnevezett. Kifejtette, hogy az élményt "kilopták a zsebéből és a szívéből", és hogy a fekete pólóktól a Gazpromig minden reszketőrohamot vált ki nála. Emellett kritikusan szólt a Ferencváros csapatáról is, amelyet a NER csapatának nevezett, miközben szerinte a klub hagyományosan ellenzéki volt. A kilencvenes évek futballját emberibb körülmények között zajlónak és szolidabb hatásúnak ítélte.

Thuróczy hozzátette, hogy Magyar Péter közéleti kiállása erősítheti a változás reményét az emberekben. A színész elmondta, hogy az elmúlt másfél hónapban minden tüntetésen ott volt, és idővel akár ki is állna a tömeg elé, ahogyan Nagy Ervin is tette.