Rafael Nadal búcsúja Rómától

Rafael Nadal számára véget ért a római tenisztorna, miután a második fordulóban kikapott a hetedik kiemelt Hubert Hurkacz-tól, és ezzel utoljára játszott az olasz fővárosban.

A spanyol teniszcsillag, aki korábban tízszer diadalmaskodott az olasz fővárosban megrendezett mestertornán, most nem tudta folytatni győzelmi sorozatát. Az első fordulóban még sikerült győznie a selejtezőből érkező Bergs ellen, de a második fordulóban már a lengyel Hubert Hurkacz jelentette a végállomást számára.

Hurkacz az első pillanattól kezdve dominálta a játékot, és Nadal nem talált ellenszert a lengyel teniszező agresszív stílusára. Az első szettben Nadal többször is elérte a fogadóelőnyt, de egyiket sem sikerült értékesítenie, és Hurkacz brék előnybe került, majd 6:1-re megnyerte a szettet.

A második szettben sem változott a játék képe, Nadal ismét elveszítette második adogatójátékát, és bár a játszmában maradásért küzdött, Hurkacz újabb brékkel zárta le a mérkőzést 6:3 arányban.

Ez a vereség különösen jelentős, mivel Nadal bejelentette, hogy a szezon végén befejezi aktív pályafutását, így többé nem tér vissza versenyezni Rómába.

ATP 1000 RÓMA, MÁSODIK FORDULÓ

  • Rafael Nadal – Hubert Hurkacz 1:6, 3:6