Öt golyóval végeztek ki egy német drogbárót Barcelonában

Barcelonában brutális gyilkosság áldozata lett egy német-török származású drogbáró, akit sikertelen drogügyletei miatt öltek meg öt lövéssel.

Barcelonában történt egy hírhedt bűnöző kivégzése, aki sikertelen drogügyletei miatt vált célponttá. A férfi, akit a német Focus magazin Ilmettin A.-ként azonosított, nem sok esélyt kapott a túlélésre, több gyilkos is rá vadászott, és menekülés közben öt lövedék találta el – négy a fején, egy a testén.

A gyilkosság a barcelonai olimpiai falu közelében esett meg múlt szombaton, ahol a férfira több bérgyilkos is lesben állt. Az áldozatot Észak-Rajna-Vesztfáliából rendelték Spanyolországba, ahol a végzetes találkozóra került sor.

A helyi sajtó szerint a megölt drogbárót "Tekin Kartal" néven is ismerték, és ő volt annak a drogbandának a feje, amely a Nagy-Britanniába irányuló heroinszállítmányok 90%-át irányította.

A gyilkosság hátterében álló üzleti vita egy latin-amerikai kartell és a német-török bűnöző között feszült. A hondurasi vagy salvadori kartell a sikertelen, milliós nagyságrendű drogügyletek miatt rendelte Barcelonába a férfit "a tisztázás érdekében".

Ilmettin A. már 2021-ben hírhedtté vált Törökországban, amikor részt vett egy isztambuli lövöldözésben, ahol egy ékszerész vesztette életét, miközben a lányát védelmezte. A bűnöző ezt követően menekült Németországba, és állítólag Düsseldorfban tartózkodott.