Lengyel bravúr a jégkorong-világbajnokságon

A lengyel jégkorong-válogatott, mely az előző szezonban még az alacsonyabb divízióban szerepelt, szoros mérkőzésen, hosszabbítás után maradt alul a Lettország ellen a csehországi világbajnokság első fordulójában.

A szombati találkozón a lengyelek többször is megszerezték a vezetést, de a lettek minden alkalommal válaszoltak, és végül fordítottak. A lengyel csapat azonban nem adta fel, és a 57. percben szerzett góllal kiharcolta a hosszabbítást, ahol a lettek győztes gólt szerezve két pontot szereztek.

Ez a lengyel válogatott számára egy jelentős eredmény, hiszen utoljára 1986-ban, tehát 38 évvel ezelőtt sikerült friss feljutóként pontot szerezniük az elit világbajnokság nyitómeccsén, amikor is 2–1-re legyőzték a címvédő Csehszlovákiát Moszkvában.

A csehországi világbajnokság további mérkőzésein az osztrák csapat, mely a nyár végén olimpiai selejtezőn találkozik a magyar válogatottal, 5–1-re kikapott Dániától Prágában.

Az eredmények között szerepel még a Kanada és Nagy-Britannia közötti 4–2-es állás, valamint a Kazahsztán elleni 3–1-es francia vereség. A következő fordulóban Csehország a norvég, míg az Egyesült Államok a német csapattal mérkőzik.

(MTI)