Kábellopás miatt összeütközött két vonat Buenos Airesben

Legalább 90 ember megsérült Buenos Airesben, amikor egy személyvonat egy álló tehervagonba csapódott és kisiklott. A baleset a főváros Palermo nevű lakónegyedében történt egy vasúti hídon.

A hatóságok szerint a pénteki baleset során a személyvonat valószínűleg azért ütközött a tehervagonba, mert nem működött a biztosítóberendezés. Az argentin vasúti szakszervezet információi alapján a jelzőrendszer működésképtelenné válását az okozhatta, hogy korábban elloptak több méternyi, a síneken történő áramszállításra használt rézkábelt.

Jelenleg még nem tisztázott, hogy a tehervagon hogyan állhatott a hídon, és hogy pontosan milyen körülmények között történt a karambol. A helyi hatóságok folytatják a vizsgálatot, hogy tisztázzák a baleset körülményeit és okait.

A Reuters hírügynökség szerint a helyszínre kilencven mentőautó érkezett, és a mentőcsapatok körülbelül száz sérültet láttak el. Alberto Crescenti, a sürgősségi mentőalakulat vezetője elmondta, hogy két utast fej- és mellkasi sérülések miatt helikopterrel szállítottak a Santojanniban található kórházba.