Észak-Korea hadserege új stratégiai irányt vesz Kim Dzsongun vezetésével

Kim Dzsongun, Észak-Korea vezetője felügyelte a technikailag korszerűsített többszörös rakétaindító rendszer próbalövését, amely jelentős változást ígér az ország tüzérségi képességeiben.

Kim Dzsongun a múlt hónapban megtekintette a 240 mm-es többszörös rakétaindító rendszer próbalövését, és kiemelte, hogy ez a rendszer stratégiai változást fog hozni az ország hadseregének tüzérségi képességeinek megerősítésében. A legfelsőbb vezető május 10-én is jelen volt a különböző nemzeti védelmi ipari vállalatoknál gyártott irányítható lövedékek tesztelésénél, amelyeket a technikailag korszerűsített többszörös rakétaindítóhoz használtak.

A KCNA, Észak-Korea hivatalos hírügynöksége szerint a korszerűsített rendszer nagy mozgékonysággal és tűzkoncentrációval rendelkezik, és a Koreai Néphadsereg egységeiben 2024 és 2026 között fogják bevetni. A kilőtt nyolc lövedék sikeresen eltalálta a célpontot, ezzel demonstrálva a rendszer előnyeit és pusztító erejét.

Az észak-koreai vezető megvitatta a nemzetvédelmi gazdasági munka további ösztönzésének lehetőségeit, hogy a többszörös rakétavető rendszer és az irányítható lövedékek gyártását a legmagasabb szintre emeljék. E célból fontos feladatokat és irányvonalakat határozott meg.

Az Index hírportál is beszámolt arról, hogy Észak-Korea folyamatosan fejleszti fegyverarzenálját, és új típusú irányítható lövedékeket hozott létre, amelyek kompatibilisek a rakéta-sorozatvetőkkel (MLR) és a ballisztikus vezérlőrendszerekkel. A közlemény szerint hamarosan jelentős változások várhatók az Észak-koreai hadsereg tüzérségi harcképességének növelésében.