Nyár, napsütés, sangria! – Így készítse el otthon a tökéletes sangriát

A sangria a nyári összejövetelek elengedhetetlen kelléke, amelynek házi elkészítése egyszerűbb, mint gondolná, és a megfelelő vörösborokkal igazi frissítő élvezet lehet.

A sangria hagyományosan a nyár egyik legkedveltebb aperitifje, amely különösen jó hangulatot teremt a baráti összejöveteleken. A házi készítésű sangria elkészítése nem igényel bonyolult folyamatokat, csupán néhány alapanyagot: szénsavas ásványvizet, cukrot, narancsot, citromot és a megfelelő vörösbort, valamint igény szerint további gyümölcsöket.

A sangria elkészítéséhez nem ajánlott a fahordóban érlelt vörösborok használata, mivel a fás jegyek és a magas tannintartalom elfedhetik a gyümölcsös ízeket, amelyek a sangria frissítő jellegéhez nélkülözhetetlenek.

A mérsékelt alkoholtartalmú, nem fahordóban érlelt, gyümölcsös vörösborok a legalkalmasabbak a sangria alapjául. Fontos, hogy az alkoholtartalom ne legyen túl magas, mivel 15 százalék feletti alkoholtartalom túl erőssé és nehézkessé teheti az italt.

A merlot, a primitivo és a tempranillo típusú vörösborok kiválóan megfelelnek a sangria elkészítéséhez, különösen, ha fiatal borokról van szó. A cukor mellett a borok enyhe maradék édessége is hozzájárulhat az ital kellemes ízéhez. Az ízlés szerinti arányok megtalálása után egy csipet fahéj hozzáadásával még különlegesebbé tehetjük a sangriát.