Egy etióp nő állítása szerint 16 éve nem evett és nem ivott

Egy 26 éves etióp nő, Muluwork Ambaw, azt állítja, hogy 16 éve nem fogyasztott sem ételt, sem vizet, és még a mosdót sem használja. Az orvosok sem találtak eddig magyarázatot erre a rendkívüli állapotra, amelyet a nő Isten munkájának tulajdonít.

Muluwork Ambaw 10 éves korában hirtelen abbahagyta az evést és az ivást, és azóta sem fogyasztott semmit. Emlékei szerint utoljára vöröslencse pörköltöt evett. Szeret főzni és zöldséget termeszteni, mert szerinte sosem lehet tudni, mikor érkeznek vendégek, és egy kislányról is gondoskodnia kell.

"Amikor a családommal éltem, minden reggel mondták, hogy reggelizzek meg, mielőtt iskolába megyek. Mindig azt mondtam nekik, hogy ettem rendesen, de csak tettettem. Teljesen elment az étvágyam" – mesélte Ambaw, aki Dubajban és Katarban is orvosi vizsgálatokon esett át.

A vizsgálatok során, amelyek három éven át tartottak, megállapították, hogy egészséges, de a gyomrában és emésztőrendszerében nem találtak nyomot étkezésre utaló jeleket. Terhessége alatt infúziót kapott, hogy a magzat fejlődése zavartalan legyen, de a szülés után nem tudott szoptatni.

Ambaw kijelentette, hogy azokat, akik kétségbe vonják állítását, szívesen látja vendégül néhány napra, hogy saját szemükkel győződhessenek meg arról, hogy valóban nincs szüksége élelemre.

: (via DailyStar)