Deutsch Tamás részt vesz a köztévés vitán

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-listavezetője is megerősítette részvételét az állami televízió által szervezett politikai vitán, így a többi párt EP-listavezetőjével együtt ő is ott lesz.

Dobrev Klára, a DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője jelentette be, hogy az MTVA nyilvános vitát szervez az EP-választáshoz kapcsolódóan. Az MTVA vezérigazgatója, Papp Dániel válaszában azt írta, hogy a felszólításukat megelőzően már megkezdték a vita megszervezését. Dobrev Klára hozzászólásában jelezte, hogy már meg is érkezett pártjukhoz a hivatalos felkérés.

Donáth Anna, a Momentum elnöke és EP-listavezetője, valamint Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke is megerősítették, hogy részt vesznek a vitán. Magyar Péter kiemelte, hogy a Fidesz "propaganda zászlóshajója", a köztévé nem tudja megakadályozni az élő választási vitaműsor rendezését.

Az RTL Híradó érdeklődésére a Fidesz sajtóosztálya szombat délután közölte, hogy Deutsch Tamás ott lesz a vitán. A Fidesz EP-listavezetője Varga Judit egykori igazságügyi miniszter visszavonulása után került ebbe a pozícióba.

Az állami média közleményben visszautasította Magyar Péter és a Tisza párt "fenyegetését", de az MTVA betartja törvényi kötelezettségét, és vitát szervez az európai parlamenti választáson induló pártok listavezetőinek.