Camila Giorgi rejtélyes eltűnése és állítólagos visszavonulása

Az olasz teniszező, Camila Giorgi, aki legutóbb március közepén szenvedett vereséget a miami WTA-tornán, azóta nyomtalanul eltűnt, és több teória is felmerült a hirtelen eltűnésével kapcsolatban.

Camila Giorgi, aki korábban a világranglista 26. helyén állt, és jelenleg a 116. helyet foglalja el, a miami WTA-torna második fordulójában kapott ki Iga Swiatektől. Azóta azonban semmilyen információ nem áll rendelkezésre az olasz játékos hollétéről. A 32 éves, négyszeres tornagyőztes teniszező a héten már nem szerepelt az aktív teniszezők listáján a Nemzetközi Tenisz Integritási Ügynökség (ITIA) honlapján, és közösségi oldalain sem jelentkezett bejegyzésekkel, holott korábban rendkívül aktív volt ezen a téren.

A WTA megpróbálta felvenni vele a kapcsolatot, de minden hozzávezető telefont, beleértve a sajátját, az édesapjáét és a testvéreiét is, kikapcsolt állapotban talált. A Corriere della Sera szerint Giorgi olaszországi problémák miatt hirtelen külföldre költözhetett.

Egy másik, sötétebb forgatókönyvet is felvetett az olasz sajtó: a vicenzai ügyészség egy olyan orvost vádolt meg hamis koronavírus elleni oltási igazolások kiállításával, akinek beteglistáján Giorgi neve is szerepelt.

A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint Giorgi adóügyekkel kapcsolatos vitába keveredhetett, hiszen pályafutása során közel 6 és fél millió dollárt keresett.

Van azonban olyan feltételezés is, hogy Giorgi egyszerűen csak visszavonult a tenisztől, hogy teljes mértékben a divatiparnak szentelje magát, és saját ruhamárkájával, a Giomilával foglalkozzon.

Giorgi pályafutása során négy WTA-tornát nyert meg, és hat alkalommal jutott döntőbe. Legnagyobb Grand Slam-sikerét 2018-ban érte el Wimbledonban, ahol negyeddöntőig menetelt.