A világ egyik legmenőbb kiállítása Budapestre érkezett

Budapest újabb kulturális attrakciót üdvözölhet: a rejtélyes street art művész, Banksy életművét bemutató kiállítás nyílt meg a város szívében.

A "The World of Banksy – Az utca a festővásznam" című kiállítás egyedülálló módon tárja a közönség elé a világhírű művész munkásságát. Banksy, aki a láthatatlan graffiti művészeként vált ismertté, alkotásai révén markáns üzeneteket közvetít a társadalom számára. A kiállításra látogató hazai hírességek is megoszthatták saját társadalmi üzeneteiket egy hatalmas falon.

A kiállítás során a látogatók bepillantást nyerhetnek Banksy művészeti világába, amely nem csupán a falra fújt graffiti alkotásokból áll, hanem magában foglalja a mögöttes üzeneteket, logikai és kommunikációs csavarokat is. A tárlat eddig olyan városokban volt látható, mint Barcelona, Párizs, Milánó, Prága, Brüsszel, Lisszabon és Dubaj, és most Budapestre érkezett.

A kiállítás kurátora, Manu De Ros elmondása szerint a látogatók számára lehetőség nyílik megérteni a művész által fontosnak tartott témákat. A nemzetközi festőcsapat által létrehozott reprodukciók a sablontechnika alkalmazásával készülnek, ami nagyfokú odafigyelést és munkát igényel. A kiállításon közel 100 tétel kerül bemutatásra, köztük falfestmények, műalkotások, látványos művészeti installációk és Banksy aktivitásai.

Banksy kilétét övező rejtélyekre is fény derülhet a kiállításon, amely május 3-án nyílt meg és szeptemberig látogatható Budapesten, a Király utca 26. alatti Komplex Kiállítóteremben. A tárlat ezután Velencébe, Nápolyba és New Yorkba is ellátogat.