Az Aquarius-Aqua egykori luxusjachtjának új tulajdonosa

Lezárult az Aquarius-Aqua Kft. felszámolásának egyik utolsó aktusa, a cég egykori luxusjachtja, a Cassiopeia új tulajdonosra talált. A hajót, melyet most Aragónak hívnak, Leisztinger Tamás, az Arago-csoport tulajdonosa szerezte meg.

Az Aquarius-Aqua Kft. felszámolása során a vállalat utolsó érdemi vagyonelemét, egy 34 méteres Sunseeker típusú luxusjachtot is értékesítették. A hajó, melyet Cassiopeia néven ismertek, háromszor került meghirdetésre, és tavaly ősszel sikerült eladni. Az aukciót végül 851 millió forintért ütötték le, ami közel 150 millió forinttal kevesebb, mint a jacht becsértéke.

A G7 információi szerint az Aquarius-Aqua vállalat rossz üzletpolitikai döntések sorozata után került bajba, ami áfacsalási ügybe torkollott, és a többségi tulajdonos letartóztatásához vezetett. A válságból a cég már nem tudott felállni, és felszámolásra került. A felszámolás során a vállalat fő vagyonelemei Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerültek, de a luxusjachtot csak később sikerült értékesíteni.

A jacht új tulajdonosának kiléte hosszú ideig ismeretlen maradt, de a G7 kutatásai nyomán kiderült, hogy a Cassiopeia eltűnt a horvát hajónyilvántartásból, és helyette az Arago néven futó jacht jelent meg. Az Arago csoport, mely Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozik, a hajó új tulajdonosaként került bejegyzésre.

Az Arago csoport céljai a jachttal kapcsolatban egyelőre nem ismertek, és a G7 megkeresésére sem érkezett válasz a vállalattól.