A bécsi Magdas Hotel, ahol a menekülteknek adnak munkát

A bécsi Magdas Hotel egyedülálló kezdeményezés, amely menekülteknek biztosít munkalehetőséget, ezzel segítve őket az integrációban és a társadalomba való beilleszkedésben. A hotel működése során különös figyelmet fordít arra, hogy a munkatársak között számos menekült is helyet kapjon, akik különböző nehéz helyzetekből érkeztek, és új életet kezdenek Ausztriában.

A Magdas Hotel nem csupán egy szálláshely, hanem egy szociális vállalkozás is, amely a munkaerőpiacra való belépést segíti elő a menekültek számára. A hotelben dolgozók között 16 különböző országból érkezettek találhatók, köztük ukrán és szomáliai állampolgárok is, akiknek meg kellett hagyniuk szülőföldjüket.

Ez a kezdeményezés nemcsak a menekülteknek nyújt segítséget, hanem a vendégek számára is egyedülálló élményt kínál, hiszen a hotel munkatársainak sokszínűsége és történetei gazdagítják a vendéglátás minőségét. A Magdas Hotel tehát nem csak szállást nyújt, hanem egy olyan közösségi teret is, ahol a kultúrák találkozása révén új perspektívák nyílhatnak meg mind a vendégek, mind a dolgozók számára.

A hotelről készült videó a Deutsche Welle és a Telex együttműködésében jött létre, amely további betekintést enged a hotel mindennapjaiba és a menekültek munkájába.