Nagy-Britannia legidősebb dolgozója 98 évesen is aktív

Nagy-Britannia legidősebb dolgozója, Ivor Ward, aki 98 éves korában is heti 32 órát tölt munkával az EM Pharma egészségügyi vállalatnál, nem tervez nyugdíjba vonulni. Úgy véli, a munka tartja őt frissen és fiatalon.

Ivor Ward büszkén meséli, hogy 80 éves korában kezdett el dolgozni az EM Pharma vállalatnál, és azóta is aktív termelési alkalmazottként tevékenykedik. A munkáját annyira szereti, hogy állítása szerint mindössze egyetlen napot töltött nyugdíjasként, mert az olyan unalmas volt számára, hogy többet nem is bírt volna ki.

A négy ükunokával büszkélkedő Ward 17 éves kora óta dolgozik folyamatosan. Nem csak a munkájában aktív, hanem a társasági életben is: hétvégente fiatalabb kollégáival iszik és pókerezik, ami azt mutatja, hogy jól kijön velük.

Ward szerint a nyugdíjas évek otthoni ücsörgése számára a purgatóriumhoz hasonlítható. A munka örömet jelent számára, és úgy érzi, ha nem dolgozna, csak otthon ülne, és semmit sem csinálna, ami gyors öregedéshez vezetne. Munkahelyén viszont a mindennapok nevetéssel telnek, ami hozzájárul fiatalos lendületének megőrzéséhez.

A munkában és az életben is aktív Ward már 30 éve vesztette el a feleségét, de úgy tűnik, a munka és a társas kapcsolatok segítenek neki a mindennapokban.