Szíriában szolgáló katonának kiadva magát csalt ki félmillió forintot egy veszprémi férfitól

Több mint félmillió forintot vesztett egy veszprémi férfi, aki egy Jessica Jones nevű nő csalásának esett áldozatul, aki állítása szerint Szíriában szolgáló amerikai katona volt. A Police.hu beszámolója szerint a két személy egy közösségi oldalon ismerkedett meg, és rövid időn belül a nő szerelmet vallott a férfinak.

A férfi és a nő közötti kapcsolat gyorsan fejlődött, és hamarosan már az összeköltözést tervezték. Jessica Jones ruhákat, laptopot, egy aranyrudat és 50 ezer dollárt ígért új párjának, sőt, képeket és videókat is küldött az ígért ajándékokról.

A csalás akkor vált nyilvánvalóvá, amikor a nő részletesen felsorolta, hogy mennyi pénzt kell fizetni a csomagátvételre és a vámra. A veszprémi férfi több mint 500 ezer forintot utalt át neki, de amikor a csomagátvizsgálás elkerülésére további közel 2 millió forintot kért, a férfi nem volt hajlandó fizetni, ami egy kisebb veszekedéshez és a kapcsolat megszakadásához vezetett.

A közelmúltban több hasonló eset is napvilágot látott, ahol a csalók hihetetlen történetekkel próbálták meggyőzni áldozataikat. Egy kazincbarcikai nőt például egy olyan csaló károsított meg, aki azt állította, hogy a hajóját megtámadták a kalózok, és így 4 millió forintot csalt ki tőle. Egy másik esetben egy budapesti nő hajóskapitányként szerepelt, és több mint 15 millió forintot csalt ki partnereitől. Dr. Fischer, a kamuorvos, aki hol Bagdadban praktizáló, hol pedig Amerikában élő orvosnak adta ki magát, szintén 15 millió forintot csalt ki áldozataitól.