Köhögés miatt tört ki verekedés egy repülőgép fedélzetén

Köhögő utas miatt alakult ki konfliktus az EVA Air egyik járatán, amelyet három bátor légiutaskísérő sikeresen kezelt.

Az incidens a BR08-as járaton történt, amely Tajpejből San Franciscóba tartott május 8-án, szerdán. A gép már három órája repült, amikor az egyik utas köhögésbe kezdett, ami miatt a mellette ülő férfi másik helyre próbált átülni. Azonban az általa kiszemelt ülés már foglalt volt, ami miatt a két férfi között vita alakult ki, majd a helyzet tettlegességig fajult.

A légitársaság három női légiutas-kísérője azonnal közbelépett, hogy megfékezzék a dulakodást. Az EVA Air a CNN-nek elmondta, hogy a konfliktusban érintett utasok "külföldiek" voltak, de nem részletezték a nemzetiségüket. A légiutas-kísérők gyors és hatékony beavatkozásának, valamint néhány aggódó utas segítségének köszönhetően sikerült elválasztaniuk a verekedő feleket.

Az eset ellenére a járat a tervezett menetrend szerint folytatta útját és időben érkezett meg San Franciscóba. Az EVA Air képviselője hozzátette, hogy a légitársaság a későbbiekben megfelelő jutalmat fog adni a helyzetet kezelő három légiutas-kísérőnek.

A repülőgép kapitánya a repülés során felvette a kapcsolatot a San Franciscó-i rendőrséggel, és az érkezéskor a két érintett utast előállították kihallgatásra.