AI, innováció és digitalizáció a bankszektorban - Jön a Financial IT 2024!

A bankszektor digitális transzformációját fókuszba helyező Financial IT 2024 konferencia immár 12. alkalommal kerül megrendezésre, ahol a banki felsővezetők, IT-döntéshozók, tanácsadók, fintech szakértők és startupperek, valamint a banki IT-beszállítók a legaktuálisabb trendeket vitatják meg. A technológiai újdonságok mellett a banki digitalizáció üzleti aspektusaira is kiterjedően fogunk koncentrálni, a banki IT-költésektől a hatékonyságnövelésen át a mesterséges intelligenciáig.

A konferencia kiemelt témái között szerepel a mesterséges intelligencia bankokban való alkalmazása, a digitális állam és bankolás kapcsolata, a fintech támadók és bankok közötti verseny, a banki csalások és kiberbiztonság, valamint a nemzetközi és hazai szabályozások, mint például a PSD3, AFR 2.0, NIS2, MiCA, AI Act. Emellett a fizetési trendek és innovációk is terítékre kerülnek.

Az előadók között megtaláljuk Csányi Pétert, az OTP Bank vezérigazgató-helyettesét, Vinnai Balázst, az MBH Bank elnöki főtanácsadóját és elnökét, Nyíri Józsefet, a Finshape társ-vezérigazgatóját, Bartha Lajost, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatóját, Selmeczi-Kovács Zsoltot, a GIRO Zrt. vezérigazgatóját, Jagusztin Lászlót, az Alerant technológiai vezetőjét, Luspay Miklóst, az MNB igazgatóját, Bógyi Attilát, az OTP Jelzálogbank vezető jogtanácsosát, és Kanti Pétert, a Dorsum Head of Digital Assets and Blockchain-t.

A konferencia szekciói között szerepel a digitális bankolás, fintech verseny és AI a bankokban, a generatív AI és Blockchain a bankszektorban, az innováció és digitális transzformáció a bankszektorban, a payment trendek Magyarországon, valamint a szabályozási változások és compliance.

A digitális bankolás és fintech verseny szekcióban a bankok digitális fejlődésének irányát és a fintechekkel való verseny állását tárgyaljuk. A generatív AI és Blockchain szekcióban a valós alkalmazásokat és a MiCA szabályozás hatását vizsgáljuk. Az innováció és digitális transzformáció szekcióban a pénzintézeti front-end fejlesztések kerülnek előtérbe, a payment trendek szekcióban pedig a hazai fizetési trendeket és a csalási esetszámokat elemezzük. Végül a szabályozási változások és compliance szekcióban az AI ACT, az MNB fraud-ajánlása és a Digitális Állampolgárság Program kerül megvitatásra.