A rendőrök nagy erőkkel keresik az eltűnt nőt

A gyönyörű nő és a sármos férfi közötti vonzalom adja a kezdetét Jeneva Rose Hiba volt idejönnöd című könyvének, amely azonban a thriller kedvelőinek csalódást okozhat, mivel a történet csak kis mértékben mozdul el a sablonos szerelmi sztorik irányából.

Jeneva Rose könyve, a Hiba volt idejönnöd műfaji besorolása nem egyértelmű, hiszen a borító és a méltatások egy izgalmas olvasmányt ígérnek, de a történet inkább egy romantikus regényre hasonlít. Az elején még van némi borzongás, de a feszültség hamar elillan, és a könyv inkább az erotikus jelenetek felé veszi az irányt.

Az író a két főszereplő, Grace és Calvin szemszögéből meséli el a történetet, de a karakterek közötti vonzalom kivételével nem sok izgalomra számíthat az olvasó. Egy féltékeny ex és néhány rejtélyes esemény csak enyhe izgalmat visz a történetbe.

A regényben egy eltűnt nő, Briana Becker esete adja az egyetlen valódi rejtélyt, de a cselekmény lassan bontakozik ki, és a végkifejlet sem tartogat nagy meglepetéseket. A szerző nem használja ki a thriller műfaj adta lehetőségeket, így a könyv nem biztos, hogy kielégíti azokat az olvasókat, akik a műfaj mélyebb, izgalmasabb darabjait keresik.

Jeneva Rose személye rejtélyesebbnek tűnik, mint a könyve. A közösségi média segítségével vált ismertté, és bár több mint ötszázszor utasították el, sosem adta fel. A Hiba volt idejönnöd állítólag az eddigi legjobb műve, de a szerző korábbi könyveihez képest ez nem feltétlenül jelent nagy előrelépést.

A könyv magyar fordítását Vraukó Tamás készítette, és a Magnólia kiadó gondozásában jelent meg 2024-ben, 352 oldalon. Jeneva Rose másik magyarul megjelent könyve az Egyikünk meg fog halni című regény.