A tavaszi aukciós szezon kilátásai

A tavaszi aukciós szezonban nem várhatóak rekordárak, de a műgyűjtők számos ritkaságra licitálhatnak. A nemzetközi piaci visszaesés hatása még kérdéses, de a hazai aukciók ígéretes műtárgyakkal kecsegtetnek.

Májusban kezdődik az aukciós szezon Magyarországon, amely idén is számos értékes és ritkán felbukkanó alkotást kínál az érdeklődőknek. A debreceni Villás Galéria május 11-i árverésén Ligeti Antal és Egry József tájképei, valamint Perlrott Csaba Vilmos párizsi önarcképe kerülnek kalapács alá. A Pintér Aukciósház online árverésén Franz Roubaud és Tina Blau művei, valamint Salvador Dali és Francisco Zuniga bronzai szerepelnek.

A Virág Judit Galéria kétnapos árverése során Kondor Béla, Rippl-Rónai József, Gábor Jenő és Czigány Dezső művei mellett Mednyánszky-tájképek és Gulácsy Lajos alkotásai is megvásárolhatók lesznek. A kortárs művészet kedvelői licitálhatnak Keserü Ilona, Bak Imre és Nemes Márton munkáira.

A BÁV kétnapos árverésén ékszerek, órák és műtárgyak mellett Keserü Ilona és Molnár-C. Pál festményei is megjelennek, valamint a Budapesti Műhelyben készült grafikák és Sólyom László egykori köztársasági elnök hivatali szobájából származó bútorok is licitre kerülnek.

A Kieselbach Galéria árverésén Vaszary János, Perlrott Csaba Vilmos, Czigány Dezső, Szőnyi István, Gábor Jenő, Czimra Gyula, Czóbel Béla és Kádár Béla művei mellett Lossonczy Tamás, Gyarmathy Tihamér, Bernáth(y) Sándor, Hencze Tamás, Fajó János, Vera Molnar, Nádler István és Fehér László alkotásai is a licitálókra várnak.

A tavaszi aukciós szezonban tehát bár rekordárak nem várhatóak, a műgyűjtők és művészetkedvelők számára izgalmas és változatos kínálatot ígérnek a hazai aukciósházak.